Kennismaken met Esther Welp

Visie

In de zomer van 2016 ben ik gestart met Psychologiepraktijk Waterland, nadat ik daarvoor jaren bij grote GGZ-instellingen heb gewerkt. Met mijn kennis, ervaring en goede contacten wil ik bewezen effectieve hulp bieden zonder wachttijden. Deze hulp begint in mijn visie door met een open en nieuwsgierige houding te luisteren. De wens van het kind of de jongere staat hierbij centraal.

Missie

Samen zoeken we uit hoe het komt dat het niet goed gaat met uw kind of met jou als jongere. Hierbij vind ik het belangrijk om laagdrempelig en toegankelijk te zijn om zo een goede werkrelatie op te bouwen; een 'klik’ is hierbij essentieel. Samen stellen we daarna behandeldoelen op en kijken we hoe deze gehaald kunnen worden. Samenwerking staat hierbij voorop. Je hoeft het niet meer alleen te doen.

Werkwijze

Vakkundigheid, transparantie, humor en oplossingsgerichtheid kenmerken mijn werkwijze. Hierbij staat samenwerken in een veilige en vertrouwde sfeer centraal. 

Kindertherapeut

Als Kinder- en Jeugdpsycholoog NIP en GZ-psycholoog ben ik gespecialiseerd in diagnostiek en behandeling van kinderen en jeugdigen. Ik heb hier sinds 2008 veel ervaring in opgedaan bij verschillende specialistische poliklinieken voor kinder- en jeugdpsychiatrie, zoals GGZ-NHN, Triversum en Lucertis. Ook werkte ik bij een school voor Speciaal Onderwijs en op de kinderafdeling en de kinderrevalidatie afdeling van het Waterland Ziekenhuis in Purmerend.

Sinds 2010 verzorg ik de psychologische begeleiding van kinderen en jongeren met overgewicht. In het kader hiervan heb ik onder meer meegewerkt aan het RTL-4 programma “Help, ons kind is te dik”.

Wetenschap

Hiervóór heb ik ook tien jaar wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd als epidemioloog in Frankrijk, de Verenigde Staten en Nederland. Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond heb ik in samenwerking met het Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede onderzoek uitgevoerd naar inslaapproblemen bij kinderen en meegeschreven aan een hoofdstuk hierover in Protocollaire behandelingen voor kinderen en adolescenten met psychische klachten deel I van Braet & Bögels.

Psychotherapie

Inmiddels ben ik bij de Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) ook opgeleid tot cognitief gedragstherapeut, een bewezen effectieve psychotherapie. Ook ben ik opgeleid tot EMDR therapeut bij de Vereniging EMDR Nederland (VEN). U kunt hier mijn registraties inzien.

Monnickendam

Samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Monnickendam, waar ik in de winter geniet van het schaatsen (als dat kan) en in de zomer van het windsurfen en het kanoën.

Lees hier wat (ouders van) cliënten over mij zeggen.

Lees hier wat er over de praktijk geschreven is in het Prettig Weekend.